Datum: 16/03/2017   |   Categorie: Projecten

Afscheid van de Prinsemarij tijdens NL-DOET

Aan alles komt een einde.

Dus ook aan de wensboom in de Prinsemarij. Terugkijkend is het een bijzonder jaar geweest, alles verliep heel anders dan verwacht. De wensen kwamen langzaam op gang, maar toen er eenmaal een aantal vervuld waren kreeg men de smaak te pakken en werd het een regelmatig terugkerend praatje aan de koffie- of lunchtafel.

“Heb jij al wat gewenst? Nou ik wel en ben ook al mee geweest. Dat was zo leuk, ik ga nog wat verzinnen”

Dat was nou ook weer niet de bedoeling maar het stimuleerde de bewoners wel om eens bij zichzelf te rade te gaan of er iets was waar ze behoefte aan hadden. Het bracht in ieder geval de fantasie en de verbeelding weer in beweging. Het gaf ook niet zo heel erg dat wij er minder waren dan gepland, het liep zoals het liep.

Maar ja, het is nu toch echt klaar met wensen verzinnen, al gaat de prachtige boom niet weg. De activiteiten begeleiding wil er een nieuw doel aan geven. Een ideeënboom ipv een wensen boom bijvoorbeeld, zodat de bewoners meer inspraak kunnen krijgen op de activiteiten die er gedaan worden.

We planden het afscheid samen met de grote vrijwilligersdag van het Oranje Fonds; NL Doet. De klus die geklaard moest worden was het aankleden van het terras aan de straatkant.

Wij als stichting zouden de dag verder invullen met de vervulling van de laatste wensen. Zoals het optreden van het koor van de dochter van een bewoonster en een ritje met een paardentram. Omdat er gewerkt zou worden met planten kozen we ervoor een bloemen en plantenstalletje te plaatsen bij de Prinsemarij. Dit alles dankzij de vele vrijwillgers van deze feestelijke dag.

Het is 10 uur, de dag kan beginnen, de vrijwilligers staan startklaar voor de aftrap: koffie met gebak voor de bewoners. Vele familieleden hebben gedoneerd om taarten te laten bestellen.

 

 

 

Het restaurant wordt druk bezocht, het is gezellig. De mensen hebben het naar hun zin en verheugen zich nu al op de lunch, poffertjes met ijs toe. De pofferbakker is een oude bekende, hij staat al jaren elke open dag zijn overheerlijke poffertjes te bakken. En omdat hij voor ruim 50 man moet bakken zijn ze al vroeg te ruiken.

Buiten zijn de bloembakken klaar en wordt het terras ingericht. Onze 2 collega’s Angelique en Katie verkopen flink wat bloemen en plantjes aan bewoners en buurtgenoten.  Binnen doet men zich tegoed aan de lekkernijen en wordt er al hard gewerkt aan de geluidsinstallatie van het koor, tussen de eettafeltjes door.

Wij waren even bang dat onze planning een beetje in duigen zou vallen maar uiteindelijk kwam het allemaal goed. Om half 2 arriveerde de paardentram van Ad Baan en zoon en stond er een enthousiast groepje bewoners klaar om als eerste mee te kunnen. Gelukkig was er plaats genoeg en zelfs de mensen met rolstoel konden mee.

En terwijl deze mensen zich vermaakten in de paardentram arriveerde het 40-koppig meidenkoor Gedeelde Smart en gaven een spetterende show weg!

In de pauze van het koor kon er nog een groep bewoners mee met de paardentram die zijn eerste ronde had gedaan. Maar de mensen wilden niet meer bij het koor vandaan dus konden wij buurtbewoners en gasten van een verjaardagsfeest in het gebouw blij maken met een ritje.

Rond vieren klonk dan echt het laatste lied, de koek was op en ook bij de bewoners. Het was een hele lange dag geweest voor de groep van ruim negentig-jarigen. Tot onze verrassing kregen Claryanne en ik nog een officieel afscheidswoordje en een prachtig boeket van de geweldige dames van de Prinsemarij: Manon en Anoek, waar wij ontzettend leuk mee hebben samen gewerkt. Jullie ook ontzettend bedankt!

Tja, en dit was het dan..  wel zijn er nog 2 wensen die we wat later gaan uitvoeren maar voor nu is het wensboom avontuur voorbij. Het is weer een mooie ervaring geweest waar we veel van geleerd hebben voor een volgende keer.

lieve groeten Dorien en Claryanne.

Door: Dorien Henneman   |   Reacties: 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *