Datum: 30/06/2016   |   Categorie: Projecten

Dagje Scheveningen

Kapster Nienke Broos komt al jaren bij mw v. Loon thuis haar haren doen.

Dit omdat mw. rolstoel afhankelijk is vanwege haar voortschrijdende M.S. Een paar maanden geleden trok Nienke bij ons aan de bel: “Moet je nou eens horen; mw. van Loon mag niet meer mee met de rolstoelbus van Lotax want ze mogen haar benen niet meer optillen als zij van de rolstoel naar de taxistoel moet. Zij maakte altijd graag gebruik van deze taxi, dat kan dus nooit meer.”

Ze wilde nog zo graag een keer naar het strand, daar is ze al zoveel jaar niet meer geweest. Wel met haar dochters, die alles voor haar doen, maar dan bleef zij op de boulevard van Scheveningen terwijl de rest van de familie op het strand was. Nienke had van Claryanne gehoord over de stichting en hoopte dat wij haar mee konden nemen.

Allereerst ging Claryanne op huisbezoek, meekijken met de thuiszorg die mw dagelijks komt douchen. Er moest wel een inschatting gedaan worden of wij mw met de auto mee konden nemen of niet. Nou, die twee hadden meteen de grootste pret en Claryanne wist zeker dat wij dat wel gingen redden. Een paar weken later gingen wij samen nog even bij mw langs en een datum werd geprikt.

Op 26 mei stond Nienke al vroeg bij mw. op de stoep om haar op te maken en haar haar te doen. Allebei de dochters van mw. waren er ook, nieuwsgierig met wie hun moeder op stap ging..

Toen wij rond 11 u aan kwamen was het een gezellige boel en de stemming zat er al helemaal in.  Na een beetje verdwaald te zijn in den Haag (!) kwamen we eindelijk rond tweeën bij Scheveningen aan, de hoogste tijd om lekker uitgebreid te lunchen op een terras op de boulevard.

 

Het weer was geweldig, de terrassen gezellig druk en mw. genoot van zon, zeewind en de typische strand geuren.

Iets later dan gepland gingen we op weg om naar de strand-rolstoelen verhuur te gaan, daar stond  een mooi exemplaar voor mw klaar. En daar gingen we, om de beurt een stuk duwen zolang we op de verharde weg waren. Eenmaal op het strand rolde het gelukkig een stuk beter. En eindelijk was ze daar waar zij al zo lang niet meer was geweest. Al vele jaren geleden is mw haar man verloren en moet ze het in haar eentje zien te rooien. Ondanks haar doorzettingsvermogen en vechtersmentaliteit valt het niet altijd mee, de dagelijkse strijd met de slopende ziekte M.S. Steeds weer ziet zij haar bewegingsvrijheid letterlijk inperken, de rolstoelbus gaf haar nog de mogelijkheid op eigen gelegenheid verder dan Dordrecht te komen.

Bij de vloedlijn is voor haar het echte strandgevoel. De rollende golven, opspattend water, de zilte zeelucht..

Het was nog niet zo makkelijk om de grote rolstoel terug de boulevard op te duwen. (Eigenlijk hadden we een sterke arm nodig van de reddingsbrigade die daar aan het oefenen was maar wij vrouwen lieten ons natuurlijk niet kennen) Een béétje buiten adem (toch iets meer sporten haha)  kregen we mw.weer boven om de middag af te sluiten met een gezellige cocktail.

Al snel liep het tegen zessen, de hoogste tijd om terug te gaan. Wat een mazzel hebben we gehad met deze zonovergoten dag, wat heeft mw kunnen genieten! De foto’s spreken voor zich, er hoeven niet veel woorden meer aan toegevoegd te worden. Dankzij een lieve jonge vrouw die zag hoe haar cliënt weer een stuk vrijheid in moest leveren konden we samen haar toch nog een groot plezier doen. Wij hopen dat wij nog meer mensen tegen mogen komen zoals Nienke, die niet alleen zien dat er een oudere wat aandacht of weer eens wat plezier in het leven nodig heeft, maar ook daadwerkelijk mee helpt om dat voor elkaar te krijgen.

Liefs Dorien en Claryanne

 

 

 

Door: Dorien Henneman   |   Reacties: 2

2 reacties op “Dagje Scheveningen”

 1. Geen Geer en Goor
  Maar drie geweldige meiden Claryanne Dorien en Nienke .
  Zij hebben mij deze hele leuke dag gegeven met hun stichting
  Veel gelachen en lol gehad , met de dikke banden rolstoel naar het water en de branding
  Nog een afzakkertje voor de terug reis .
  Een dag om niet meer te vergeten .
  Bedankt meiden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *